En soldats bekendelser

Dengang var vi alle soldater i krig og, som dem i uniform og rustning, bar vi ligeså vor uniform og rustning og i den, kæmpede vi for en bedre verden. En verden, hvor man kunne klæde sig som man ønskede – i modens, forfængelighedens, statusens og/eller personlighedens tegn.

Der var engang, hvor det maskuline køn, var soldaten i fronten, bevæbnet med sko med så lange snuder, at de balancerede på grænsen til det avantgarde. Blonder/kniplinger, så fint og feminint, som kun kunne tælles i hobetal, såvel som sko med høje hæle og makeup, hvor læberne var så røde som blod og hud og hår, så hvid som sne.

Der var engang, hvor det feminine køn indtog fronten og bar, som uniform, overdimensionelle hatte og korset i pyntesygensnavn og sidenhen blev befriet fra snørelivet og tog del i det maskulines køns garderobe.

Der var engang hvor revolutioner ej blot hørte til historiebøgerne, men blev skrevet ind, som en del af (mode)historien.

Der var engang

The true Mariniére

The true Mariniére appeared at the seaside of France, in the late 1850’s. Surfacing as a naval wardrobe, that later on appeared on local fishermen, yachtsmen and others enjoying the seaside-life – while wearing a shirt covered in stripes.

It has been seen on the well-known artist Pablo Picasso and the french fashion designer Coco Chanel, who also introduced the classic striped shirt to women’s fashion in 1917, by taking inspiration from the fishermen at the very same seaside of France. And by that, the true Mariniére became a solid part of the fashion scene.

Dansk tatoverings historie del 2

I forbindelse med den forrige artikel om historien bag danske tatoveringer, moden fra den spæde begyndelse til nu og den aktuelle debat med Miljøstyrelsens krav om indholdsdeklaration på tatoveringsfarverne har Aniston.dk sat tatovør Brian Abrahamsen fra Odenses ældste tattoo saloon Fyns Tattoo Corner, stævne til en snak om moden inden for tatoveringer og den måske nye lov om tatoveringsfarverne.

Det skal pointeres, at dette er Brian Abrahamsens egne holdninger, og at de på ingen måde kan knyttes til andre i tatoveringsbranchen.

Dansk tatoverings historie del 1

Tatoveringer er blandt de ældste kunstformer i verden og bliver oftest forbundet med kropsudsmykning. I nogle sammenhæng eller kulturer bliver de endda forbundet med noget så spirituelt eller selvrealiserende som magisk kraft, styrke, personlig udfoldelse, statusmarkering eller tilhørsforhold til en gruppe.

Listen over, hvad tatoveringer bliver forbundet med, er ikke bare blevet individuel, men også uendelig lang. Det samme er tatoveringens historie, som for Danmarks vedkommende begyndte i slutningen af 1800-tallet og dermed har en lang og stolt tradition bag sig.

Inspiration 2014: Sommerlig romantik

Romantikken var oprindeligt en epoke i europæisk kulturhistorie, der blomstrede i årene omkring 1800 og udtrykte både splittelse og længsel efter harmoni.

Ordet romantik eller adjektivet “at være romantisk” blev oprindelig i 1700-tallet anvendt om noget mærkeligt og fremmedartet eller noget, som kun fandtes i den tids romaner og altså ikke afspejlede virkeligheden. Det blev brugt om steder og landskaber, som kaldte på fantasien eller for at understrege en særlig følelse, som ofte blev forbundet med kærlighed og længsel.

Og Modens version af romantik er lige så poetisk, smuk og lidenskabelig som ordet og epoken.