You are currently viewing Designeren David Andersen
David Andersen

Designeren David Andersen

Om drømme, egne kollektioner, farven sort, Bianco + David Andersen og Zero Waste!

Du blev færdig som designer fra Glasgow School Of Art i 2003 og fik fra din første kollektion i 2007 succes. Men har du egentlig altid drømt om at blive designer, eller drømte du om noget andet, da du var lille?

“Jeg drømte om at blive enten arkitekt eller designer – det skulle være noget kreativt! Min barndom var meget kreativ. Min familie og jeg byggede tit ting af Lego og andre klodser og tegnede meget. Mine forældre støttede mig i min kreative udvikling, hvilket har betydet utrolig meget for mig,” lyder det varmt og åbenhjertet fra designeren.

Hvor kommer din inspiration fra, eller hvad inspirerer dig til dine kollektioner?

“Det er meget forskelligt. Jeg bliver stadig meget inspireret af arkitektturen men også af en tilfældig situation. Hvor i livet man er; de mennesker, man omgåes. Det man oplever og de mennesker, man ser når man går igennem byen. Musik kan også inspirerer mig eller små detaljer, en fortælling eller mit humør,” siger David Andersen og tilføjer: “Jeg er en meget positiv og nysgerrig person – det kommer man længst med!”

Farven sort ses altid meget i dine kollektioner. Men hvorfor altid sort?

“Sort er en left over. Det er oftest de rester, som er på rullerne, men det er også generelt nemt at forholde sig til, nemt at kombinere og det klæder alle! Jeg ser ting som sort eller hvidt. Det er enten eller – der er ingen mellemting.” 

  • Original i fuld længde udgivet d. 5 September 2012 på www.aniston.dk
  • Pressefoto – David Andersen