You are currently viewing Inspiration 2014: Sommerlig romantik
Foto: http://lookbook.nu/look/6403280-You-Ve-Got-The-Love

Inspiration 2014: Sommerlig romantik

Blomsterprint, blonder, plisserede nederdele og andre feminine detaljer som hovedrolleindehavere

Romantikken var oprindeligt en epoke i europæisk kulturhistorie, der blomstrede i årene omkring 1800 og udtrykte både splittelse og længsel efter harmoni.

Ordet romantik eller adjektivet “at være romantisk” blev oprindelig i 1700-tallet anvendt om noget mærkeligt og fremmedartet eller noget, som kun fandtes i den tids romaner og altså ikke afspejlede virkeligheden. Det blev brugt om steder og landskaber, som kaldte på fantasien eller for at understrege en særlig følelse, som ofte blev forbundet med kærlighed og længsel.

I dag gælder selvsamme beskrivelse af denne periode, og ordet fra dengang kan sættes i forbindelse med ordet romantik. Og så emmer det stadig af poesi og lidenskab, og det samme gør det med modens øjne.

Modens version af romantik er lige så poetisk, smuk og lidenskabelig som ordet og epoken. Den kan være fin, elegant og følsom, og feminine detaljer såsom blonder, blomsterprint, plisserede nederdele, transparente elementer og den uskyldsrene hvide farve vil mere eller mindre skabe det romantiske fokus.

Dette gælder også for sæsonens romantiske tendens, hvor alle ovennævnte detaljer i større eller mindre forstand stadig indtager den dominerende hovedrolle dog uden, at looket behøver at være gennemført fint, sart og emme af poesi, for at skabe en illusion om romantik.

Original i fuld længde udgivet d. 9 August 2014 på www.aniston.dk

  • Foto: http://lookbook.nu/look/6403280-You-Ve-Got-The-Love