You are currently viewing Tendens 2014: Herreskjorten
Foto: http://lookbook.nu/look/3844065-H&M-Coton-Man-Shirt-Eram-Black-Loafers-The-Men-Shirt-Bebasics

Tendens 2014: Herreskjorten

 Skjorten er igen en del af kvindemoden

Det herreinspirerede har flere gange gennem tiderne spillet en dominerende rolle i modebilledet. Flere gange har det skabt skandaler og forargelse, og flere gange har det været epokegørende og revolutionært. Herremoden har altid haft en vis dominans og fået opmærksomhed. Denne sæson er ingen undtagelse!

I denne sæson har det herreinspirerede look igen indtaget modebilledet. Og denne gang er der endnu engang fokus på den lange frakke, jakkesættet, de fine herresko og, det måske mest ikoniske item af dem alle, den klassiske herreskjorte!

Den klassiske herreskjorte har været en del af mændenes garderobe i århundreder, men er først set i kvindemoden efter, at den blev introduceret af Coco Chanel, som efter sigende skulle have gjort den til en form for signatur på grund af dens komfortable og praktiske enkelthed.

Også Yves Saint Laurent skabte ramaskrig ved introduktionen af det meget herreinspirerede suit for kvinder i 1966, hvor den klassiske hvide skjorte indgik.

Sidenhen har flere designere deltaget i herreskjortens revolution fra herre- til kvindebeklædning, og tidens kvinder har taget den til sig – både i såvel som udenfor soveværelset og med tiden også på gaden.

  • Original i fuld længde udgivet d. 4 Juni 2014 på www.aniston.dk
  • Foto: http://lookbook.nu/look/3844065-H&M-Coton-Man-Shirt-Eram-Black-Loafers-The-Men-Shirt-Bebasics