You are currently viewing 6 tendenser fra gadebilledet, som stadig holder i den nye sæson
Fotos: http://lookbook.nu/look/4901913-Adidas-Yellow-Track-Jacket-Crop-Sport http://lookbook.nu/look/4793001-Jonathan-Simkhai-Striped-Silk-Pants-Leather

6 tendenser fra gadebilledet, som stadig holder i den nye sæson

Moden fra i går, som også bliver moden for i dag

Tendenser fra den forrige sæson dominerer ikke kun på catwalken, men også i gadebilledet. Her integreres alle sæsonens tendenser  og afspejles i enhver tænkelig stilart, som defineres ud fra den enkeltes personlige præferencer og inspirationskilder.

Og det kan alt sammen også være til inspiration for os andre.

Nr. 1 – Den lange frakke

Den lange frakke med skulpturelle eller herreinspirerede linjer og en længde, der varierer fra knæ- til ankellang har domineret modebilledet siden sidste efterår- og vintersæson, og den bliver ikke mindre dominerende i denne!

I denne sæson repræsenteres den lange frakke i både knælang og ankel-lang version, i den klassiske trenchcoat-udgave, som aldrig forlader modebilledet, og i skulpturelle såvel og herreinspirerede modeller uden talje og med oversized linjer.

Og så kan den lange frakke med sin alsidighed kombineres med enhver stilart og samtlige af sæsonens tendenser.

Nr. 2 – Sportsinspirerede elementer
De sportsinspirerede elementer rykkede for alvor ind i hverdagsgarderoben for et års tid siden, og de er siden blevet en fast tendens – denne er ingen undtagelse.

I denne sæson afspejles den sportsinspirerede tendens stadig i form af iøjnefaldende sportsinspirerede elementer som baseball- og basketballtrøjer med numre på ryggen, farverige sneakers og sweatshirts med skrift og gerne, hvor flere af kategoriens elementer er sammensat i et look.

Men i sæsonens er tendens også synlig i mere minimalistiske forstand, hvor de sportsinspirerede elementer kombineres med andre af sæsonens tendenser og skaber et mere underspillet sportsinspireret look.

Nr. 3 – Farven hvid
Den hvide farve og det gennemførte hvid på hvid look med farven hvid fra top til tå, har siden forårs- og sommersæsonen 2012 været en fast og mere eller mindre dominerende del af modebilledet og er det også i denne sæson.

I denne sæson dominerer den rene og minimalistiske farve i form af både enkelte hvide elementer i et look og det gennemførte hvid på hvid look med farven hvid fra top til tå, som det har gjort i de forrige sæsoner.

Det, som adskiller denne sæson fra de andre, er, at den hvide farve ikke kun repræsenteres i det rene, det klassiske og det minimalistiske univers, men også  i 1970’ernes punk inspirerede univers, sammen med de sportsinspirerede elementer, i 1960’ernes drengede Twiggy-silhuet etc.

Nr. 4 – Synlige logoer
Den synlige logo tendens har huseret i modebilledet siden Kenzos comeback og lancering af sweatshirten med Tiger-hovedet og Kenzos signaturlogo med store iøjnefaldende blokbogstaver.

I denne sæson gælder det også om at flashe logoer, og ligesom i den forrige sæson kan man vise det ønskede logo frem på alt fra sko og caps til bukser, t-shirts og sweatshirts.

Det kan gøres iøjnefaldende og spektakulært såvel som minimalistisk og enkelt.

Nr. 5 – Denim & Denim
Denim & Denim looket er efterhånden en udødelig klassiker, som fra tid til anden dukker op i modebilledet. I denne omgang har denimtendensen med et rent domineret denimlook været aktuel i flere sæsoner uden pause.

I denne sæson dominerer Denim & Denim looket i samme grad som i de forrige og afspejles også ved kombination af underdel og overdel i ren denim i ét og samme look.

Aktuelt for denne sæson vil underdel være jeans og overdel denimskjorte og/eller jakke. Og så må det slidstærke materiale gerne kombineres på kryds og tværs med rå såvel som feminine elementer og stilarter.

Nr. 6 – Dyreprint
Dyreprint er, som så mange andre prints, at finde i enhver sæson som en mere eller mindre dominerende del af sæsonens tendenser.
I denne sæson afspejles dyreprinttendensen både i traditionel og enkel version men også mere grafisk forstand, hvor der både leges med farvekombinationer og andre mønstre.

Og så findes det dyre-inspirerede print i alt fra matchende sæt, feminine kjoler og elegante frakker til sweatshirts, bukser og accessories. Og det kan nemt kombineres på kryds og tværs af stilarter og med sæsonens andre tendenser.