You are currently viewing Inspiration: Den herreinspirerede blazer
Fotos fra: http://lookbook.nu/look/4569849-Zara-Blazer-Top-Dress-Gallery-Bag-Vintage-Pants http://lookbook.nu/look/5585701-H&M-Hat-Blazer-Oysho-Lace-Shorts-Ebay-Boots

Inspiration: Den herreinspirerede blazer

Det klassiske, det feminine, det dybt herreinspirerede og det skulpturelle look

Herreblazeren eller habitjakken kan i princippet spores et par århundreder tilbage i modehistorien og var indtil det 17. århundrede, hvor kvinder begyndte at bære The Skirt Suit (jakkesæt med nederdel, red.), kun båret af mænd. Dog blev The Skirt Suit kun båret, når kvinderne var til hest, og kvinder blev først set iført blazeren uden for hestesportsverdenen i slutningen af det 19. århundrede.

Siden er herreblazeren blevet fortolket af flere forskellige modeskabere, heriblandt Coco Chanel, som var blandt de første pionerer, der lod sig inspirere af det androgyne look og lånte elementer og snit fra herreuniverset i hendes kvindekollektioner, og den har stort set ikke forladt modebilledet siden.

Den herreinspirerede blazer dominerer modebilledet sæson efter sæson og kan efterhånden kategoriseres som et basiselement og et perfekt modstykke til den feminine og figursyet version. Den tilhører ikke længere det klassiske og traditionelle univers, men komplimenterer og passer ind i alverdens aktuelle tendenser.

  • Original i fuld længde udgivet d. 11 Januar 2014 på www.aniston.dk
  • Fotos fra: http://lookbook.nu/look/4569849-Zara-Blazer-Top-Dress-Gallery-Bag-Vintage-Pants http://lookbook.nu/look/5585701-H&M-Hat-Blazer-Oysho-Lace-Shorts-Ebay-Boots