You are currently viewing Tendens: Haute Couture i casual forstand
Foto fra: http://lookbook.nu/look/5495528-Black-Suit-Grey-Coat

Tendens: Haute Couture i casual forstand

Fra catwalk til hverdag

Begrebet Haute Couture er oprindeligt fransk for finere skrædderkunst og bliver ofte forbundet med den fineste og luksuriøse beklædning og 1940’ernes og 1950’ernes Paris og den tids modeskabere Coco Chanel og Christian Dior. Men Haute Couturen har faktisk rødder helt tilbage i 1600-tallet og blev officielt grundlagt af modeskaberen Charles Frederick Worth ca. 200 år senere.

Men Haute Couture er også så meget mere end det, både dengang og i dag.

I dag dominerer Haute Couture stadig enhver sæson.

I denne sæson er den finere skrædderkunst stadig i en kategori for sig selv, hvor al den dertilhørende historie gør sig gældende.
Men Haute Couture er også blevet et hverdagsbegreb, som for nu er blevet forenet med et casual hverdagslook, hvor det minimalistiske, det Haute Couture inspirerede og det casual er i fokus!

Vi kan derfor nu befinde os på den hårfine grænse mellem Haute Couture og en minimalistisk hverdagsuniform, hvor klassiske couture pieces, hvad enten det er Christian Diors full skirt, Coco Chanels pencil skirt eller det klassiske jakkesæt, som skaber inspirationen, gøres casual, enkle og hverdagsagtige. Det kan dermed kombineres med alt fra sneakers til minimalistiske lange frakker, let oversized sweatshirts og/eller et feminint eller herreinspireret look, så denne fine grænse for en stund bliver udvisket.

  • Original i fuld længde udgivet d. 26 November 2013 på www.aniston.dk
  • Foto fra: http://lookbook.nu/look/5495528-Black-Suit-Grey-Coat