You are currently viewing Trend 2012: Buksedragten
Foto: Stine Goya SS12 kollektionen (pressebillede fra www.copenhagenfashionweek.com)

Trend 2012: Buksedragten

Buksedragt til forår og sommer

Buksedragten, jumpsuitet, heldragten eller playsuitet (kært barn har mange navne) er en beklædningsgenstand, som de fleste generationer kan huske og var i det 20. århundrede langt væk fra de moderigtige versioner, vi kender i dag.

Buksedragten dengang
De første buksedragter, som så dagens lys i det forrige århundrede, var oprindeligt båret udelukkende af de arbejdende folk (mekanikere, fabriksarbejdere ect. ) – for funktionel bekvemmelighed.

Et par årtier senere blev buksedragten eller heldragten mere moderigtig og ved slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var jumsuitet gået fra at være et praktisk og beskyttende stykke tøj til at være et moderigtig item, som mange kvinder ønskede.

Flere af datidens modeskabere lod sig inspirerer af buksedragten og enkelte som; Rudi Genrich, Yves Saint Laurent og Donald Brooks blev endda inspireret ved synet af de NASA-uniformerede astronauter, som (ifølge historien) landede på månen i1969 og lancerede umiddelbart herefter deres egne versioner af buksedragten og en enkel kvindelig modeskaber Norma Kamali designede sin version af buksedragten – lavet af faldskærmsnylon.

Flere variationer af buksedragten kom sidenhen til verden, såsom catsuittet (en meget stram udgave),  den mere maskuline heldragt-udgave (hvoralle former skjules) og playsuittet (en jumpsuit udgave, hvor de lange bukseben beskæres til shorts).

  • Original i fuld længde udgivet d. 20 April 2012 på www.aniston.dk
  • Foto: Stine Goya SS12 kollektionen (pressebillede fra www.copenhagenfashionweek.com)