You are currently viewing Hattemoden 2011
Foto: www.hatsandcaps.co.uk (2011)

Hattemoden 2011

Fra status og gentlemans symbol til moderigtigt og personligt item

Hatte har igennem flere århundreder været blandt en af de fortrukne items i accessories kategorien og hatte som bowleren, top hatten og andre udgaver tilhørende den finere kategori, er endda blevet set som en form for status-eller gentlemans symbol. Igen et gentlemans item, som før vores tid blev båret af det bedre borgerskab, med få undtagelser som Charlie Chaplin, skorstensfejeren og andre stumfilms figurer.

Efter flere årtier med status som historisk gentlemans item eller ekstravagant beklædningsitem, har vor tids særprægede modeikoner som blandt andet Charlie Chaplin, umiddelbart banet vejen for de ekstravagante hattes comeback i modebilledet og siden er flere nye udgaver kommet til. Få udgaver falder dog udenfor den legendariske kategori, men ikke desto mindre er de en del af vor tids modebillede.

Top hatten

Hattemoden 2011

Et ekstravagant item fra slutningen af 1700tallet, som nu er forbeholdt skorstensfejeren, (trylle)kunstneren og de stilarter, som ikke kun balancere på kanten af det outrere, men som uden tvivl dyrker det outreret univers til mindste detalje.  En top hat anno 2011, hvor de stilrene og traditionelle linjer er holdt, men tilføjet en anelse farve og fjer.

The Pork Pie Hat

The pork pie hat, med dens særprægede og meget britiske udtryk og navn. Hatten stammer fra 1800tallets London, hvor designet oprindeligt refererede til en kvinde hat. Siden er The Pork Pie hat blevet et unisex item, som mere forbindes med elegance, det enkle, det personlige og det tildeles outrere eller særprægede.

Et ægte britisk item, med (jazz)musiker-inspireret rødder og stadig en del af gentleman kategorien, den moderigtige gentleman anno 2011.

Britisk, skandinavisk og dansk i en moderigtig kombination.

Original i fuld længde udgivet d. 2 Juni 2011 på www.modesektionen.dk