You are currently viewing Trend 2012: Farverige og skulpturelle sko
Foto: www.dr-adams.dk

Trend 2012: Farverige og skulpturelle sko

De flade, de høje, de skæve detaljer, dem med skulpturelt design

Forår- og sommersæsonen 2012 er domineret af flere tendenser i den mere øjnefaldende kategori, og det gælder også for sæsonens sko.

Sæsonens sko har fokus på alt, hvad der hedder iøjnefaldende detaljer fra farver i blok og pastel, til særpræget eller skulpturelt design, en enkel skæv detalje, lidt minimalistisk kant eller bare en ekstra hæl.

Den med en ekstra hæl

Det skulpturelle spænder så vidt denne sæson, at selv de klassiske sorte støvletter kan blive så specielle, at der næsten er tale om kunst.
Her  har det svenske mærke Acne deres bud på, hvordan et par klassiske støvletter kan blive skulpturelle. Acne har tilføjet en ekstra herreskos-lignende hæl og har dermed skabt et skulpturelt design, som balancerer fint på grænsen mellem det fine, det feminine, det enkle, det spektakulære og kunstneriske.

Buffalostøvlen
Støvlen, som de fleste husker som 1990’ernes mainstream og som det “tårnhøje helvede”, er definitivt vendt tilbage – dog i en mindre 1990’er-agtig udgave.

Mærket Moonspoon Saloon har genoplivet den tårnhøje “klods” og  pladseret den i en mere skulpturel og særpræget kategori end 1990’ernes.