You are currently viewing Trend 2013: Overalls
Foto: http://lookbook.nu/look/5111900

Trend 2013: Overalls

Den klassiske smækbuks er tilbage!

Denim i næsten alle afskygninger og kombinationer dukker fra tid til anden op i modebilledet og har været meget dominerende i de seneste sæsoner.

Specielt i den aktuelle forårs- og sommersæson har denim været særligt synlig i bl.a. Denim & Denim looket.

Her i slutningen af sæsonen er det slidstærke materielle oven i købet blevet en tand mere populært med tilføjelsen af den evige klassiker overalls, som nu er tilbage i modebilledet.

Overalls eller smækbukser tilhører lidt samme kategori som denim og florerer også fra tid til anden i modebilledet. De har været en del af 1960’ernes Twiggy-dominerede modebillede, en del af 1970’er, 80’er og også 1990’er tendenserne.

Om denim og overalls
Denimmaterialet stammer oprindeligt fra byen Nimes i Frankrig og blev kaldt Serge.

Jeans blev først en del af hverdagsbeklædningen da Levi’s Strauss & Co. omdøbte deres originale XX – blue jeans til den ikoniske 501 model i 1890, og overalls modellen lancerede Wrangler umiddelbart efter 1. verdenskrig.

Men selve modellen har været forbundet med arbejdstøj længe før det, og længe før de blev en del af modebilledet, blev de oftest udelukkende forbundet med minearbejderes og amerikanske farmeres praktiske arbejdstøj.

I denne sæsons modebillede er det selvfølgelig helt andre ting, som spiller ind. Nu er overalls for længst blevet moderigtige og nu kan overalls-looket praktiseres på utallige af måder.

Tænk fancy farmer, sporty farmer, feminin farmer eller farmer med striber!

  • Original i fuld længde udgivet d. 23 Juli 2013 på www.aniston.dk
  • Foto fra: http://lookbook.nu/look/5111900