You are currently viewing 7 tendenser fra vintersæsonen, som også holder i den kommende sæson
Foto - Lookbook.nu

7 tendenser fra vintersæsonen, som også holder i den kommende sæson

Genkendelige tendenser fra den forrige sæson, som er værd at gemme til den nye

Nr. 1: Farven hvid
Den hvide farve har været en fast og dominerende karakter i enhver sæson siden foråret 2012 og er i sig selv altid en fast del af enhver forårs- og sommersæsonen.

Den er, traditionen tro, repræsenteret i stort set samtlige designeres nye kollektioner.

I denne sæson er den hvide farve lige så dominerende som i de forrige. Fokus er udelukkende på farven og ikke i kombination nogen bestemt tendens.

Nr. 2: Pyjamaslooket
Tendensen, der skaber illusioner om søde drømme, florerede allerede i modebilledet i den forrige forårs- og sommersæson og blev en dominerende tendens i den sidste.

I denne sæson repræsenteres pyjamas-looket stadig ud fra det minimalistiske scenarie, hvor små relationer som en løs, let og oversized over- og underdel, som grundregel skaber hele effekten og illusionen om en original pyjamas. Det samme gælder for det mere gennemført pyjamasinspirerede look, hvor illusionen om en original pyjamas kun forstærkes ved iøjnefaldende farver eller mønstre.

Nr. 3: Det sportsinspirerede look
Sneakers, træningsbukser, caps, sweatshirts, t-shirts med sportsinspireret print har domineret modebilledet mere eller mindre hver sæson siden efteråret 2012 – og den bliver ikke mindre dominerende i denne!

I denne sæson er det sportsinspirerede look med alt, hvad det indebærer af elementer, som skaber illusioner om korrekt påklædning på et sportsareal, fortsat i spil. Fokus er flyttet til kasketten, som skygger for solen, og underdelen, som gerne må afsløre flotte brune sommerben.

Nr. 4: Den lange frakke
Den lange frakke har altid været en fast genganger i modebilledet, og de sidste sæsoner er ingen undtagelse – heller ikke denne!

Siden efterårssæsonen 2012 har den lange frakke har dog været mere eller mindre fast inventar i modebilledet, og trods skiftet fra vinter til forår er den det stadig i denne sæson i både klassisk trenchcoat version, den herreinspirerede, den skulpturelle og den helt lange udgave.

Længden varrierer stadig fra knæ- til ankellængde, og basisfarverne sort, mørkeblå, hvid, grå og beige er stadig aktuelle frakkefarver.

Det eneste, som er ændret fra den forrige sæson, er, at de helt tunge og varme versioner er skiftet ud med de mere lette og køligere, og frakkernes farveskala er udvidet med blide og lyse forårsfarver og nuancer af pasteller.

Nr. 5: 1990’erne
Årtiet, hvor de mavekorte toppe, Buffalo-støvlen og denim i alle afskygninger var key items. Popgruppen Spice Girls og kultserien Beverly Hills 90210 udgjorde en stor del af stil-inspirationen, og stropperne på kjoler og toppe var tynde som spaghetti.

1990’erne vendte for første gang tilbage til modebilledet i 2011, da Moonspoon Saloon relancerede Buffalo-støvlen og har siden 2013 været en fast del af modebilledet, som årtiet også er det i denne sæson!

I denne sæson afspejles 1990’ernes denim også i stort set alle afskygninger, kjolerne og toppenes stropper er atter tynde, og de mavekorte toppe er stadig blandt kendetegnende i denne sæsons version af 1990’er tendensen.

Stil-inspirationen kommer dog ikke længere fra nogen bestemt popgruppe eller fra 90210, men er i alt sin enkelthed 1990’er inspireret, sofistikeret, voksen, nutidig og minimalistisk og kombineres gerne med klassiske og elegante elementer som herre-inspirerede blazere, sæsonens blazere uden ærmer, hvide skjorter og bluser med rullekrave.