Basic garderobe guide

Vigtige basic elementer fra inderst til yderst

En solid og alsidig basic garderobe er for længst blevet fundamentet og udgangspunktet for god og personlig stil (basic = fundament) og er dermed den vigtigste del af garderoben. Basic garderoben indeholder de uundværlige og basale elementer, som resten af garderoben bygges op om og i som sidste ende skaber stil og udtryk.  Derfor er det vigtigt at gå efter alsidige elementer med få detaljer, flere udgaver af hvert element og kvalitetsudgaver, der både holder længere (i farve og form) og sidder korrekt efter alle kunstens regler.

Start med den inderste del af påklædningen, som undertøj og sokker og forsæt derefter med de yderste og synlige lag, som skal afspejle din personlighed og sende de helt rigtige signaler.

Undertøj

Den skjulte eller intime del af påklædningen er mindst ligeså vigtig, som den synlige del og derfor gør kravene, kvalitet og pasform sig også gældende i denne kategori. Modellen (Briefs, boxers, short shorts, shorts) eller farven (mønstret eller solid) er derimod ikke det afgørende, men et par i den klassiske udgave (sort og hvid) bør eksistere i enhver mands (undertøjs)garderobe. Gå efter kvalitets bevidste mærker som; Bjørn Borg, Mads Nørgaard Copenhagen, Jbs, Calvin Klein, Giorgio Armani osv. (Listen er lang).

Sokker

Reglerne i denne kategori er enkle:

De hvide tennissokker er stadig et ultimativt NO GO, der som grundregel hverken hører til i basic garderoben, sportsgarderoben eller i nogen anden del af din garderobe. Den klassiske sorte udgave er derimod den obligatoriske del af basic garderoben (som den altid har været) og den farverige, mønstrede eller stribede udgave, der på få sæsoner er gået fra tilfældig trend til længerevarende tendens og er blevet alternativ til den klassiske sorte udgave eller en del af basic/hverdagskategorien. (Listen over kvalitetsmærker er lang, da flere og flere dygtige designere/mærker efterhåndenden tilføjer sokker til deres kollektion).

Jeans

Enhver basic garderobe bør indeholde, flere par gode jeans i slim fit, straigth leg eller baggy udgaven. Undgå Bootcut udgaven, da den ofte sidder forkert, får dine lår til at virke større og samtidig dine ben til at synes kortere og dermed dig lavere. Find den eller de modeller med det perfekte snit (slim fit, straight leg, eller baggy), som passer til din kropsform og ha mindst et par i basic denim (farven).

Gå efter de respekterede og kvalitetsbevidste jeans mærker, som eksempelvis; Acne, A.P.C, Levis, Diesel, Wrangler, Cheap Monday, Tiger Of Sweden og Levis Vintage. Jeans er et yderst vigtigt basic element, så gå aldrig på kompromis med kvaliteten – trods pris, udseende eller noget helt tredje, og gå ikke efter en bestemt størrelse, da den kan variere fra mærke til mærke.