You are currently viewing Fjällräven – Moderigtig retro klassiker
Foto: www.spejdersport.dk

Fjällräven – Moderigtig retro klassiker

Historien bag Fjällräven begyndte i 1950 og har fra et lille (kælder)værelse i Örnsköldsvik gjort Fjällräven til et kendt navn i næsten alle verdenshjørner. Fjällräven er oprindeligt kendt for at skabe tøj, tasker og diverse slidstærke elementer tilhørende vildmarken eller friluftskategorien – dog har få Fjällräven klassikere med tiden fundet vej ind i mode – og gadebilledet.

Den klassiske retro skoletaske fra 1978: Kånken

Kånken eller den klassiske retro skoletaske (som den kendes som i dag), kom til verden i 1978, med en mission om at redde skolebørns rygge. Rygsækken blev herefter et almindeligt syn på skoler rundt omkring i landet og ideen med at gå med rygsæk forplantede sig reelt, og det gjorde (Kånken) retro klassikeren også.

Den funktionelle og slidstærke skoletaske er i dag (ca. 30 år efter sin storhedstid) en ægte og særpræget retro klassiker – skabt i gadebilledet eller af det retro elskende folkefærd. Selvom Kånkens storhedstids er et overstået kapitel ses den stadig i mode/gadebilledet i forskellige kombinationer/sammensætninger og stilarter og minder os derved om at endnu en udødelig (retro)klassiker er skabt.