You are currently viewing Guide: Bow Tie
Foto: svpply.com - 2011

Guide: Bow Tie

Traditioner og uskrevne regler for den originale butterfly

Den originale og elegante bow tie, som vi på dansk også ofte refererer til som “butterfly”, stammer oprindeligt fra kroatiske lejesoldaters påklædning under de europæiske krige i det 17. århundrede. Kroaternes udgave var dog et tørklæde, som de brugte til at holde sammen på åbningen af deres skjorter omkring halsen.

I det 18. og 19. århundrede tog Frankrigs bedre borgerskab tørklædet til sig og kaldte det en “halsklud”. Herefter udviklede designet sig til det nu velkendte bow tie-design, som senere i det 19. århundrede dannede mode blandt det bedre borgerskab. I dag er butterflyen blevet en ekstravagant beklædningsgenstand, som alle i land og rige må bære – hvis den bæres korrekt, med respekt for traditionen og efter alle kunstens regler!

Bow tie-guiden

En bow tie findes i dag i to forskellige udgaver: En som allerede er bundet og den legendariske (og lidt mere komplicerede) selvbinderudgave. For begge gælder det, at de skal sidde korrekt uanset hvilket look eller udtryk du ønsker. De bør kun bæres på traditionel vis i kombination med skjorte, fine herresko og evt. en blazer eller habitjakke til.

– Original i fuld længde udgivet d. 30 Oktober 2011 på www.modesektionen.dk