You are currently viewing Inspiration 2014: Suit Up
Foto: http://lookbook.nu/look/3012397-Monki-Suit-Storm&Marie-Cape-H&M-Sunglasses

Inspiration 2014: Suit Up

Det klassiske jakkesæt, når det er knap så klassisk

Jakkesættet, smokingen eller suitet har eksisteret i herrernes garderobe i århundreder og har ofte skabt illusioner om den perfekte gentleman.

Det skabte derfor også chokbølger verden over, da den franske modeskaber Yves Saint Laurent i 1966 skabte smokingen til kvinder og dermed bragte en stil, som ellers var forbeholdt herrerne, ind i kvindens garderobe. På den tid var det nemlig ikke acceptabelt for kvinder at bære bukser.

Få år senere blev verdens holdning til kvinder i bukser dog vendt, og vi har siden set årtier, hvor kvindemoden dikterede både jeans, læderbukser og sågar jakkesæt, hvor blazerens skulderpudder var i fokus.

I dag er bukser til kvinder stadig mere end accepterede, flere herreinspirerede silhuetter og elementer er blevet en del af kvindemoden, og jakkesættet er for længst blevet en androgyn beklædningsgenstand, som bæres af både mænd og kvinder.

De velkendte og udødelige versioner med fine gentleman-inspirerede undertoner er stadig at finde i modebilledet i enhver sæson – også i knap så klassiske versioner. Lad dig inspirere – og suit up!

  • Original i fuld længde udgivet d. 14 April 2014 på www.aniston.dk
  • Foto: http://lookbook.nu/look/3012397-Monki-Suit-Storm&Marie-Cape-H&M-Sunglasses