Yves Saint Laurent sammensmelter ikonisk mode og musik på ny

Denne gang med navne som Marilyn Manson, Courtney Love, Kim Gordon og Ariel Pink på plakaten!

Mode og musik er ikke altid to kunstarter med hvert deres univers. Mode og musik bliver nemlig ofte kædet sammen i den ene eller anden sammenhæng og i nogle tilfælde er det ene der ikke uden det andet.Denne gang er det det franske modehus Yves Saint Laurent og deres creative director Hedi Slimane, der står for sammensmeltningen af de to kunstarter i Yves Saint Laurent’s univers, hvor det ene ikke eksisterer uden det andet!

I forrige uge florede nyheden om Yves Saint Laurents lancering af The Saint Laurent musikprojekt, som er en voksende portrætkampagne af rockmusikere, der styler sig selv i ikoniske og permanente elementer af Yves Saint Laurent-kollektionerne. Men det er ikke første gang, det franske modehus har sammenssat mode og musik.

Faktisk har Yves Saint Laurent kombineret de to op til flere gange igennem deres mere end 50 års levetid som modehus.

Om Yves Saint Laurent 
Yves Saint Laurent huset blev grundlagt af modeskaberen Yves Saint Laurent (heraf navnet) i 1961 og var det første couturehus til at lancere det moderne begreb om luksuskvinders prêt-à-porter. Det var i kollektionen “Rive Gauche” i 1966, hvilket var det samme år, som han skabte “Le Smoking” – det legandariske smoking suit til kvinder, som stadig den dag i dag anses for at have været en revolutionær beklædningsgenstand i datidens modebillede.

Yves Saint Laurent styrkede det tætte forhold mellem rockikoner og modehuset i de tidligste dage
I 1971 – allerede et årti efter, at modeskaberen Yves Saint Laurent grundlagde et af verdens mest fremtrædende modehuse – sammensmeltede Yves Saint Laurent mode og musik ved Mick og Bianca Jagger bryllup i St. Tropez, hvor Yves Saint Laurent selv stod for deres påklædning.

Denne tradition er netop blevet fornyet i form af flere photoshoots og kampanger skudt af Hedi Slimane.

Først i relanceringen af modehuset, hvor Yves Saint Laurent valgte musikeren Christopher Owens som ansigt i relanceringskampagnen, og siden i den efterfølgende i forårs- og sommerkampagne i 2013.Og nu i forbindelse med den aktuelle portrætkampagne The Saint Laurent Music Project, som er en forlængelse af begge kampagner med Christopher Owens.
The Saint Laurent Music Project

I kampagnen The Saint Laurent Music Project er som kendte rockmusikere portrætteret efter, at de har stylet sig selv i dele af Yves Saint Laurent-kollektionerne.

I forbindelse med projektet har Hedi Slimane først fotograferet Courtney Love i New York i begyndelsen af året og kort efter musikeren Kim Gordon. Til sidst har hun skudt musikeren Ariel Pink og den amerikanske rockmusiker og kunstner, der ofte er kendt for sin dystre og kontroversielle sceneoptræden, Marilyn Manson, som en tilføjelse til kampagnen.

  • Original i fuld længde udgivet d. 19 April 2013 på www.aniston.dk
  • Foto fra: http://lookbook.nu/look/3982342-Denimgirl-with-ELLE