You are currently viewing Denim & Denim
Foto: http://lookbook.nu/look/3982342-Denimgirl-with-ELLE

Denim & Denim

Inspiration til sæsonens Denim & Denim look

Forårs- og sommersæsonen er igen domineret af Denim & Denim-tendensen, som den også var i 2012.

Denim i sig selv er en udødelig klassiker, der aldrig helt forlader modebilledet, men som med mellemrum er mere eller mindre dominerende.

Denim fra begyndelsen
Denim stammer oprindeligt fra byen Nimes i Frankrig og blev dengang kaldt Serge. Ordet denim er først opstået senere og en sammentrækning af Serge de Nimes.

Det slidstærke materiale, som oprindeligt blev anvendt til arbejdstøj, og som før i tiden ofte blev forbundet med amerikanske farmere, minearbejdere og, hvis myten taler sandt, cowboys, blev først en del af hverdagsbeklædningen, da den dengang største denimfabrikant Levi’s Strauss & Co. i 1890 omdøbte deres originale XX – blue jeans deres ikoniske 501 og siden lancerede jeans som fritidstøj.

Levi’s ikoniske 501 var altså begyndelsen på denimens udødelighed i modebilledet og har indtil videre mere end et århunderede i modehistorien bag sig.

Denims historie
I 1930’erne blev jeans for første gang populære, her i blandt hos unge amerikanere, hvor denim blev forbundet med ungdomskultur og den afslappede livsstil i dette årti.

I 1940’erne kom denim for alvor ind i modebilledet., hvor kjoler, nederdele, jakker og bukser blev syet om i denim, og Levi’s fik sine største livstids-konkurrenter Wrangler og Lee.

I 1950’erne var denim stadig populært blandt unge, og modebilledet blev her inspireret af James Dean i 1955-filmen “Rebel Without a Cause”.

I 1960’erne begyndte jeansfabrikanterne at tilføje flere modeller og tilpasse sig moden.

I 1970’erne nåede denimmoden sit første højdepunkt, hvor jeansmodellerne blev inspireret af 1970’ernes mode med højtaljede og, ikke mindst, brede bukseben, som ofte var kombineret med denimskjorten.

I 1980’erne blev denim for alvor en del af modebilledet og fandtes nu i alle afskygninger. Den ikoniske Levi’s 501 model fik et comeback efter 1970’ernes versioner med brede bukseben havde domineret modebilledet.

I 1990’erne var jeans og denim, trods mange andre dominerende tendenser, stadig en del af modebilledet, og her blev de unge inspireret af Beverly Hills karakterenes måde at bære de klassiske denimelementer på.

Og i 00’erne blev buksebenene indsnævret, og slim fit jeans blev den dominerende model.

I dag er jeans og denim i mange afskygninger stadig en udødelig klassiker, som mere eller mindre dominerer modebilledet fra sæson til sæson. Slim fit modellen ses stadig i modebilledet, den ikoniske Levi’s 501 model har fået endnu et comeback ved hjælp af tidens genbrugstendens, og de mere lige og løse boyfriend jeans fylder mere og mere i modebilledet.

  • Original i fuld længde udgivet d. 7 April 2013 på www.aniston.dk
  • Foto fra: http://lookbook.nu/look/3982342-Denimgirl-with-ELLE